Opći uvjeti poslovanja


Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja vrijede za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske.

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća naše uvjete poslovanja što se potvrđuje narudžbom artikala.

Kupac prilikom narudžbe za kupnju artikala putem ove internetske trgovine potvrđuje prihvaćanje općih uvjeta poslovanja.

Sve cijene su izražene u eurima i sadrže PDV.

Ponuda i cijene vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj naslovnici web kataloga.

Postupak te uvjeti poslovanja (kupnje i prodaje) robe putem www.cvajko-motori.hr. internetske trgovine definirani su kroz slijedeće parametre:

1. registracija kupca,

2. narudžba,

3. plaćanje,

4. dostava,

5. povrat i reklamacija robe.

Isporučitelj robe je

Cvajko motori
Vinodolska 30
51260 Crikvenica
Hrvatska
MBS: 92177441
OIB: 66658321003

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči minimalno jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje ih na www.cvajko-motori.hr

Cvajko motori putem Internet prodavaonice www.cvajko-motori.hr. omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe prikazane na internet prodavaonici www.cvajko-motori.hr.

Fotografije prikazane na www.cvajko-motori.hr. su samo ilustrativne prirode.

Registracija

Za registraciju na www.cvajko-motori.hr. Internet prodavaonicu, morate imati najmanje 18 godina. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Registraciju možete obaviti neobavezno o kupnji ili prilikom prve narudžbe proizvoda putem elektronskog obrasca nužno je registrirati se na web stranici www.cvajko-motori.hr Nakon uspješno obavljene registracije i pravilno popunjeni svi traženi podaci dobiti ćete e-mailom obavijest o uspješnoj registraciji.

Molimo Vas da pohranite e-mail, podatke i vašu lozinku tako da nije dostupna trećim osobama.

Radi kontrole mail adrese i da nije došlo do zlorabljenja iste u dobivenoj e-mail poruci biti ćete zamoljeni da klikom na određeni link potvrdite da je adresa Vaša.

Nakon upisa svih traženih podataka i sa klikom na povratni e-mail postajete naš registrirani korisnik. Kao registrirani korisnik možete nesmetano kupovati u našoj internetskoj trgovini biti obavještavani o novostima i akcijama te koristiti se svim uslugama naše internet trgovine.

Ukoliko ste zaboravili lozinku, pritisnite gumb 1. ulaz(log in), 2. kliknite na Zaboravili ste lozinku 3. Upišite vašu e-mail adresu pod kojom ste se prijavili 4. Kliknite na pošalji

U kratkom roku dobivate elektronsku poštu sa vašom lozinkom. Molimo Vas da pohranite e-mail, podatke i vašu lozinku tako da nije dostupna trećim osobama.

Osobni podaci povjereni nama biti će brižljivo čuvani i upotrebljeni samo u poslovnoj komunikaciji između djelatnika tvrtke Cvajko-motori i Vas kao našeg korisnika.


Narudžba

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda klikom na link KUPI, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi točnost unesenih podataka te odabrati neki od ponuđenih načina plaćanja. Ako odaberete online plaćanje karticama, sustav vas preusmjerava na sigurne stranice na kojima ćete odabrati vrstu kartice, te će od vas tražiti ostale potrebne podatke. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi odnosno kupovini, što ovisi o odabranom načinu plaćanja. Pri odabiru načina plaćanja „Pouzećem" Prodavatelj si zadržava pravo zatražiti uplatu kapare prije obrade i isporuke narudžbe u djelomičnom ili cjelokupnom iznosu narudžbe.

Posebna Narudžba - Narudžba dijelova koji se ne nalaze na stanju u Hrvatskoj

Na našoj Internetskoj trgovini nalazi se više tisuća proizvoda. Nažalost nismo u mogućnosti imati sve na stanju. Istoga razloga molimo obratite pažnju na navedeni rok isporuke po pojedinom proizvodu ili pošaljite upit za isti za ovaj proizvod.

Plaćanje

Vrste plaćanja:

JEDNOKRATNO, OPĆOM UPLATNICOM (NET-BANKING)

Plaćanje pouzećem izričito po prethodnom dogovoru!

Dostava

Dostava se za sve iznose ispod 130 eura naplaćuje se pet (5) eura.

Dostavu proizvoda naručenih putem naše internet trgovine vršimo u suradnji sa najkvalitetnijim dostavnim službama (DPD), po načelu „od vrata do vrata".

Nema minimalne vrijednosti narudžbe.

Proizvode koji se nalaze na stanju u našem skladištu u Hrvatskoj naručene radnim danom od ponedjeljka do petka 14:00h predajemo dostavnoj službi istoga dana. Artikle naručene radnim danom iza 14:00h predajemo dostavnoj službi idućeg radnog dana. Dostavna služba se obavezuje obaviti ekspresnu uslugu prijevoza pošiljke od trenutka preuzimanja do trenutka uručenja u roku od (1) jednog radnog dana na kontinentalni dio Hrvatske, dostava na otoke se može osim u slučajevima slanja izvan ili preko više tranzitnih centara prijevoznika prema rasporedu vožnje prijevoznika).

Za proizvode koji se ne nalaze na našem skladištu u Hrvatskoj isporučujemo prema uz proizvod označenim rokovima dodajući gore navedene rokove za isporuku.

Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi.

Povrat i zamjena

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

ako je isporučena roba koja nije naručena,

ako je isporučena roba koja ima grešku

oštećenja koja nisu nastala u transportu

Kupac također ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac nema pravo na raskid ugovora ukoliko se radi o prodaji proizvoda koji su označeni zasebno ili grupno kao proizvodi posebne narudžbe, robi koje je kupac otpakirao. Artikli koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj ambalaži sa svim pripadajućim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Kupac je proizvode dužan vratiti o svom trošku na adresu: Cvajko motori ,Kotorska b.b,Crikvenica

Pravo odustajanja od kupnje i povrata

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem online trgovine u roku od 14 dana od dana kada on ili osoba koju ona proizvoda počinio posjed. Kupac može učiniti putem bilo jednoznačno pisanom izjavom upućenom prodavatelja na e-mail adresu ili Prodavatelja naveden u elektroničkom potvrdi narudžbe koje će ukazati svoje ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail i podaci o naredio ili primio proizvod ,

Prodavatelj će odmah dostaviti Kupcu potvrdu primitka izjave o raskidu ugovora. U slučaju da kupac bi raskid ugovora, Prodavatelj će se najkasnije u roku od 10 radnih dana nakon primitka proizvoda kupcu koje odluke raskinuti ugovor, vratiti cjelokupni uplaćeni iznos, uključujući troškove isporuke u skladu s uvjetima ovih Općih uvjeta, ako je platio, elektronskim putem ili putem opće uplatnice na račun kupca. Izravni troškovi povrata robe snosi kupac. Vraćeno proizvodi moraju biti nekorišteni, neoštećeni iu originalnoj ambalaži u pratnji primjerak fakture. Kupac će biti odgovoran za umanjenje vrijednosti robe koja proizlaze iz rukovanja robom, osim da je potrebno utvrditi priroda, obilježja i funkcionalnosti popis proizvoda.Reklamacijski može se preuzeti ovdje. Adresa za povratak i dostavu prigovora je Cvajko motori, Kotorska bb, 51260 Crikvenica, Hrvatska

Jamstvo i servisi

Za svaki proizvod iz naše ponude vrijedi jamstvo u trajanju koje je određeno zakonskim rokom ili označeno na Jamstvenom listu određenog proizvoda kojeg ovjerenog dobivate uz svaki proizvod, a koji je izdao ovlašteni uvoznik ili distributer. Kako bi se izbjegli nepotrebni problemi i eventualni nesporazumi, molimo Vas da dobro proučite odredbe na Jamstvenom listu te da se istih pridržavate kod reklamiranja neispravnih uređaja u jamstvenom roku.

Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, Cvajko motori ne odgovara za nastala oštećenja.

 Odgovornost za materijalne nedostatke. 

  1. Materijalni nedostaci za koje prodavatelj odgovara
    Članak 400. Zakonau o obvenim odnosima
    (1) Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato.
    (2) Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.
    (3) Podrazumijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika,
    osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka.
    (4) Ne odgovara se za neznatan materijalni nedostatak.

Rasprodani artikli

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neke od naručenih artikala ne možemo isporučiti, odnosno da su neki od artikala iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih artikla, kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe e-mailom ili SMS-om ili telefonski.

Zaštita podataka

Cvajko-motori obavezuju se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca (na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza), informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Cvajko-motori i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Vaše osobne podatke koje dajete dobrovoljno pohraniti ćemo u našoj evidencijskoj bazi kupaca. Vaše osobne podatke prikupljamo i koristimo u svrhu obrade narudžbe, slanje promotivnih materijala, za unaprjeđenje odnosa sa kupcima te radi provjere i autorizacije prilikom plaćanja kreditnom karticom, u mjeri i vremenu koje je neophodno za ostvarenje navedene svrhe u svakom pojedinom slučaju.

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.


Prilikom registracije kupca dajete Vašu suglasnost za obradu Vaših podataka u naprijed navedene svrhe. Kupac je suglasan da mu se društvo Cvajko motori može obraćati pismenim putem, telefonski ili elektroničkom poštom te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Vaše osobne podatke štitimo sukladno zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih nećemo ni na koji način učiniti dostupnima trećima. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Imate pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka, a ukoliko više ne želite primati naš promidžbeni materijal dovoljno je da kliknete na link:"odjavi me za primanje newsletter-a" koji će biti prikazan na svakom promidžbenom materijalu, ili nam jednostavno možete poslati mail na našu mail adresu. Za sva pitanja u svezi zaštite osobnih podataka možete se obratiti povjereniku za zaštitu osobnih podataka.

Kupac je suglasan da mu se društvo Cvajko motori pismenim putem, telefonski ili elektroničnom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi.

Jamčimo Vam da Vašu e-mail adresu i ostale podatke ne stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez Vašeg pristanka, jer je to protivno našoj politici o privatnosti. Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo glede specijalnih ponuda i akcija. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Cvajko-motori ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

 

Za besplatno zbrinjavanje EE otpada koji nastaje od proizvoda kupljenih putem ove internetske trgovine (web shopa), kupac se može obratiti ovlaštenom sakupljaču EE otpada na području jedinice lokalne samouprave u kojoj kupac prebiva.

English

Terms of Service

Terms and conditions apply to customers whose place of residence is located on the Croatian territory.

The buyer can be any age and competent person who accepts our terms and conditions, as confirmed order items.

Buyer when ordering to purchase items through this online store confirms acceptance of the general terms and conditions.

All prices are in kuna and include VAT.

Offer and prices are valid until the expiry date stated on the cover of your catalog.

The procedure and conditions of business (buying and selling) goods through www.cvajko-motori.hr Internet shops are defined by the following parameters:


1. registration of the buyer,

2. order,

3. payment,

4. delivery,

5. Return of goods and complaints.


The supplier of goods

Cvajko motori

Kotorska bb

51260 Crikvenica

Croatia

MBS: 92177441

OIB66658321003

Director: Miroslav Butorac


Buyer is any person who ordered at least one product, fill in the required information and send them to www.cvajko-motori.hr

Cvajko engines through stores www.cvajko-motori.hr. to purchase the entire range of goods displayed on the internet shop www.cvajko-motori.hr.

Photos displayed on www.cvajko-motori.hr. are only illustrative.


Registration

To register to www.cvajko-motori.hr. Internet shop, you must have at least 18 years. Contract in the name and on behalf of a minor or a person incapable be concluded only by their legal representatives, and partially legal capacity may enter into an agreement only with the consent of their legal representative.


Registration can be done casually about buying or when the first product order through an electronic form it is necessary to register on the website www.cvajko-motori.hr After a successful registration and duly completed all the required information you will receive e-mail notification of successful registration.

Please save the e-mail, data and your password so that is not available to third parties.

In order to control mail address and that there has been misuse of the same in the resulting e-mail message, you will be asked to click a link to confirm that your address.

After entering all the required information and click on the return e-mail will become our registered user. As a registered user, you can freely buy in our online shop, be informed of the news and actions and use all the services our web store.

If you forget your password, press the first entry (log in), 2. click on Forgot your password 3. Enter your e-mail address under which you registered 4. Click to send

In the short term you get an e-mail with your password. Please save the e-mail, data and your password so that is not available to third parties.

Order

Buyer ordered products via electronic order form.

Products are ordered electronically, by selecting a specific product and saving it to the basket. After selecting all the desired products by clicking on the link BUY, the system automatically takes you further to the pages where you have to confirm the accuracy of the data entered and choose one of the payment options. If you choose online payment cards, the system redirects you to a secure page where you select the type of card and will ask other necessary data. After we receive your order you will receive a return e-mail with proof of successful completion of the order or purchase, depending on the payment method. When choosing a payment method "COD" Seller reserves the right to require payment of the deposit prior to processing and delivery orders in partial or full payment of the order.

Special Purchase - Order parts that are not in the situation in Croatia

On our online shop, there are several thousand products. Unfortunately we can not have everything in order. On the same reason, please observe the specified delivery time per product or send a request for the same product.


Payment

Payment Types:

One-time

Bank wire or slip

Payment by credit card: coming soon

COD - When selecting a payment method "COD" Seller reserves the right to request a down payment prior to processing and delivery orders in partial or full payment of the order.


Delivery

Delivery costs 5 euros, no matter the order worth.

Delivery of products ordered through our web shop is done in collaboration with the best delivery services (DPD), following the principle of "door to door".

The products that are in stock in our warehouse in Croatia ordered on weekdays from Monday to Friday 14: 00h teach delivery service on the same day. Items ordered on weekdays after 14: 00h teach the delivery service the next business day. Delivery service is obliged to carry out express transport shipments from the moment of pickup until delivery within (1) business day in the continental part of the Croatian, delivery to the islands can be except in cases of delivery outside or over several carrier''''s transport centers according to the transport schedule) .

For products that are not in our warehouse in Croatia to deliver a product with marked deadlines adding the above deadlines for delivery.

Each consignment recipient verifies the signature on the delivery upon receipt of the shipment. Pursuant to the provisions of the Obligations Act, certified delivery with the recipient is considered that the consignment delivered undamaged and then the carrier free from any subsequent liability. Sender will pick-up list to indicate the reference number of the supporting documentation, where would later signed delivery list with a reference number will be proof of the delivery.

Prices for delivery: in order for a selected type of payment crawling (pay to the postman / courier)

Return and replacement

The buyer has the right to return the goods in the following cases:

if the delivered goods that were not ordered,

if the delivered goods has an error

damage that is not caused in transport

The buyer also has the right to terminate the contract in accordance with Article 45 of the Consumer Protection Act.

The buyer is not entitled to terminate the contract in case of sale of products that are marked as private or group produces special orders, the goods that the buyer unpacked. Items being returned must be complete, in the original packaging with all their parts, accessories and documentation. The buyer is obliged to return the products at their own expense to: Cvajko motori, Kotorska bb, 51260 Crikvenica

 The right of withdrawal from the purchase and return

The buyer has the right, without giving reasons for doing so unilaterally terminate the purchase contract concluded through an online store within 14 days of the date when he or a person designated by him Product committed possession. Buyer may do so through any unambiguous written statement sent to the Seller at the e-mail address or the Seller listed in the electronic order confirmation which will indicate your name, address, phone number or e-mail and data on ordered or received the product.

Seller shall promptly deliver to the Buyer a confirmation of receipt of the declaration of termination of the contract. In the event that the buyer make the termination of the contract, Seller will it not later than 10 working days after receiving the products Buyer decision to terminate the contract, return the entire amount paid, including the cost of delivery in accordance with the terms of these General Terms, if paid, electronically or by postal money order to the account of the Buyer. The direct cost of returning the goods will be covered by the buyer. Returned products must be unused, undamaged and in the original packaging accompanied by a copy of the invoice. The buyer shall be liable for any impairment of goods resulting from the handling of goods, other than that it was necessary to determine the nature, characteristics and functionality proizvoda. Reclamation list can be downloaded here. The address for return and delivery of complaints is Cvajko motori, Kotorska bb, 51260 Crikvenica, Croatia


Warranty and Services

For every product we offer warranty as stipulated in the legal deadline or marked on the warranty of a certain product you get certified with each product, which is issued by an authorized importer or distributor. In order to avoid unnecessary problems and possible misunderstandings, please thoroughly read the provisions of the warranty card and to follow the same code of advertising defective device warranty.If this occurs within the warranty period to the item, for example, changed the properties, which stems from the failure to follow the prescribed procedures of care and maintenance, Cvajko motori is not liable for damage that has occurred.sold itemsIn individual cases, because of the high demand, it is possible that some of the ordered items can not be delivered, or that some of the items from offer fully or partially sold. In the case of sold-out item, the buyer will be informed of prior to delivery of the goods by e-mail or SMS or telephone.data protection

Your personal information you provide voluntarily will be stored in our occupational customer base. Your personal data is collected and used for the purpose of processing orders, sending promotional materials, to improve relations with customers and to verify the authorization when paying by credit card, to the extent and time necessary to achieve the purposes specified in each individual case.

When registering the customer giving your consent for the processing of your data for the aforementioned purposes. Buyer agrees that the company Cvajko engines can address me in writing, by telephone or by e-mail and at his home address to submit materials which will inform him about the benefits and the new products.

Protect your personal information in accordance with the law on protection of personal data, and we will not in any way make available to third parties. Necessary personal datas only business partners for the realization of delivery of your order or for the purpose of addressing the printed advertising materials. You have the right to request correction, amendment or supplement of inaccurate, incomplete or outdated information, and if you no longer wish to receive our promotional material is enough to click on the link "unsubscribe me to receive the newsletter" to be shown on any promotional material, or we can simply send a mail to our mail address. For any questions regarding the protection of personal data you can contact the Commissioner for Personal Data Protection.

We guarantee that your e-mail address and other information not to third-party legal and physical persons without your consent, because it is against our privacy policy. We ask for your special permission if you want to contact us concerning special offers and actions. From the above it exempts inspection by authorized service executive state authorities of the Republic of Croatian, for the purposes of investigations pursuant to a valid court order.

Cvajko motors is not responsible for accidental errors or due to force majeure, or other objective circumstances which could accidentally violate the guarantee protection of your data, but it guarantees that the error will be corrected, if possible, as quickly as possible.

Legal notice

http://www.cvajko-motori.hr/upload/legal notice.pdf




Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se